Voedingsproblemen bij kinderen
Een gezonde basis voor voeding is belangrijk voor de goede gezondheid van uw kind in de toekomst. Door een gezond gewicht en een volwaardig voedingspatroon kan een kind goed groeien en makkelijker bewegen.
Het is ook belangrijk dat een kind goede eetgewoontes aangeleerd krijgen. De eerste twee jaar staat een kind makkelijker open voor verschillende smaken. De eerste vijf jaar worden grotendeels de eetgewoontes ontwikkeld. Als een kind altijd wordt getroost of beloond met voeding, kan dit ertoe leiden dat het kind dit als volwassenen ook zal gaan doen. Dit kan de kans op overgewicht verhogen.
Onze diëtisten begeleiden kinderen om verschillende redenen, zoals:
- Een voedselintolerantie- of allergie
Bijvoorbeeld koemelkallergie, coeliakie, kippenei-allergie of een soja-allergie. - Buik- of maagklachten
- Overgewicht
- Ondergewicht
- Afbuigende groeicurve (achterblijvende groei)
- Slechte of verminderde eetlust
- Begeleiden bij de overstap van moedermelk naar vast voedsel
Er zijn verschillende manieren om over te stappen van moedermelk naar vast voedsel, zoals de Rapley-methode en de Kleintjes-methode. Wij kunnen u begeleiden bij het introduceren van vast voedsel bij uw baby. - Begeleiden bij het aanleren van gezonde eetgewoontes
- Voedingsproblemen in combinatie met autisme
Bij kinderen met autisme komen regelmatig problemen met eten voor. Het kind kan bijvoorbeeld bepaalde structuren in het eten niet verdragen, maaltijdcomponenten van elkaar gescheiden willen hebben of moeilijk kunnen wennen aan nieuwe producten of gerechten.
U kunt ook bij ons terecht om samen met uw kind meer kennis over voeding te verwerven en/of te laten checken of het huidige voedingspatroon van uw kind volwaardig is.
Het behandelplan
Het behandelplan is afhankelijk van de reden voor het bezoek. De manier van consulten zal worden aangepast op de leeftijdsfase en welke manier van begeleiding het beste past bij uw kind. U kunt ook naar onze gespecialiseerde kinderdiëtist Irene Schuitemaker.