Skip to main content

Overgewicht en obesitas

Tegenwoordig zijn er veel diverse diëten. Het ene dieet adviseert dat je minder moet eten. Het andere dieet geeft aan dat je meer moet eten. Bij andere diëten worden bepaalde voedingsmiddelen vermeden. De supermarkt staat ook vol ‘gezonde producten’, waarvan ze later niet zo gezond lijken. Ziet u door de bomen het bos niet meer?

Onze diëtisten begeleiden u graag met een persoonlijk dieet. Wij begeleiden u bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon, waarbij u duurzame gewichtsafname bereikt. Bij een gezond voedingspatroon is het belangrijk dat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en voldoende energie heeft. Al bij een lichte gewichtsafname kan er gezondheidswinst worden behaald.

Het behandelplan

Het voedingsplan wordt aangepast op uw doel, leefstijl en energieverbruik. Er wordt er rekening gehouden met de gezondheidssituatie en de huidige medicatie. Afhankelijk van uw situatie kan een koolhydraat-beperkt dieet helpen om gewichtsafname te realiseren.

Tijdens de vervolggesprekken leert u welke voeding past bij u en hoe u een goede balans kunt vinden met eten. Er worden ook belemmerende factoren besproken en samen gezocht naar oplossingen hiervoor.

Tijdens de gesprekken motiveren en coachen wij u om het dieet vol te houden.
Om een duurzame gewichtsafname te bereiken, besteden wij aandacht aan het verhogen van uw kennis over een gezonde leefstijl.

Zo kunt u na afloop van de begeleiding goede keuzes maken over voeding. Tijdens de consulten kan er ook aandacht worden gegeven aan beweging, slaap en stress.