Skip to main content

Vegetarische of veganistische voeding

Het aantal mensen dat vegetarisch of veganistisch eet is de afgelopen jaren erg toegenomen. Er zijn ook steeds meer mensen die bewuster minder vlees en/of vis eten.

Meer plantaardiger eten is goed voor het dierenwelzijn en milieu. Voor u gezondheid is het ook beter om minder vlees en meer peulvruchten, groente, fruit, noten en granen te eten.

Bij het veranderen naar een (meer) plantaardig voedingspatroon is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo bevat vlees veel eiwitten, ijzer en vitamine B12. Deze kunt u ook binnenkrijgen via andere voeding.

Het behandelplan

Wij kunnen u helpen bij het bereiken van een volwaardig vegetarisch of veganistisch voedingspatroon. Daarbij kunnen wij u helpen uw kennis te verhogen over vegetarisch en/of veganistisch voeding. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle kant-en-klare vegetarische producten een goede vervanger voor vlees of vis.

U kunt ook bij ons terecht als u begeleiding wilt bij het volgen van een meer plantaardig dieet of voor informatie over een meer plantaardig dieet. Voor het volgen van een vegetarisch of veganistisch dieet in combinatie met (top)sport kunt u ook bij ons begeleid worden.

Vegetarische of veganistische voeding