Skip to main content

Sportvoeding

Een voedingspatroon dat goed is aangepast op uw sport kan uw sportprestaties bevorderen. De aandachtspunten voor voeding hangen af van de soort sport (conditietraining, duursport of krachttraining) en uw doel.

Het tijdstip van de maaltijd, de hoeveelheid eiwitten en de hoeveelheid energie hebben invloed op het spierherstel en de spieropbouw.

Wij kunnen u leren wat het beste is om voor, tijdens en na de sport te eten en te drinken. Bij zware inspanning kan het nodig zijn om de voeding aan te vullen met supplementen en/of sportvoeding (bijvoorbeeld eiwitshakes, aminozuren).

Dit is bijvoorbeeld nodig als u elke week meerdere uren achter elkaar hardloopt, traint voor een marathon of veel aan krachttraining doet. Als u een aantal keer sport per week, kunt u vaak voldoende eiwitten en energie halen uit normale voeding.

Welke voeding u nodig heeft hangt af van het type sport (duurtraining/krachttraining), de intensiteit en uw doelen. Bijvoorbeeld voor het opbouwen van spiermassa zijn voldoende eiwitten nodig.

Het behandelplan

Wij maken een voedingsplan aangepast op uw energiebehoefte, uw sportmomenten en uw doel. Zo krijgt u de juiste maaltijden binnen op het beste tijdstip. Dit zorgt voor een zo snel mogelijk spierherstel.

Het voedingsplan wordt aangepast op uw ritme van de dag, zodat u ondanks een druk schema voldoende energie binnenkrijgt. Wij kunnen ook uw kennis verhogen over de invloed van voeding op sportprestatie en spierherstel.

Onze collega Karen Brouwer is gespecialiseerd in sportvoeding.

Sportvoeding