Skip to main content

Hart- en vaatziekten

Uw hart en bloedvaten zorgen ervoor dat alle organen in uw lichaam zuurstof en voedingsstoffen krijgen. De conditie van uw bloedvaten hebben een grote invloed op hoe u zich voelt.

Met de juiste voeding kunt u veel bereiken, zoals uw cholesterol in uw bloed verlagen, uw hartspier minder belasten en het bereiken van een goede bloeddruk. De kans op hart- en vaatzieken wordt verhoogd door onder andere een hoge bloeddruk, roken, stress, te weinig lichaamsbeweging, ongezonde voeding, overgewicht, diabetes mellitus en een verhoogd cholesterol.

Door een gezonde leefstijl kunt u uw kans op het ontwikkelen van een hart- en vaatziekte verlagen.

Het behandelplan

Het behandelplan is afhankelijk van uw leefstijl, risicofactoren en uw wensen. De aandachtspunten kunnen bijvoorbeeld zijn afvallen, voldoende inname van gezonde vetten (verzadigde vetten), beperking van de inname van ongezondere vetten (onverzadigde vetten), beperken van de zoutinname, meer water drinken en meer bewegen.

Wij kunnen u onder andere leren welke voedingsmiddelen onverzadigde bevatten, zodat u zelf goede keuzes kunt maken. Uw inzicht over producten kunnen wij vergroten door u te leren etiketten lezen.

Hart- en vaatziekten