Skip to main content

Herstel van corona

De klachten tijdens corona zijn bij veel mensen bekend. Zo kan iemand last hebben van hoofdpijn, benauwdheid, een aangetast smaak- of reukvermogen, diarree en vermoeidheid. Nu blijkt dat veel mensen die het coronavirus hebben gehad, ook na het virus nog lijden aan verschillende gezondheidsproblemen.

Enkele van deze problemen zijn vermoeidheid, moeite met ademhalen, ondervoeding, conditieverlies, verlies van reuk en smaak en moeite met omgaan met prikkels en plannen.

Ondanks dat er nog weinig bekend is over het coronavirus, kan er wel worden gewerkt aan het verminderen van deze klachten. Door een goed traject met een diëtist en een fysiotherapeut kan er optimaal worden gewerkt aan uw herstel.

Patiënten die ernstige klachten hebben ten gevolgde van het coronavirus komen in aanmerking voor paramedische herstel uit de basisverzekering. Dit bestaat onder andere uit 7 uur diëtetiek.

Het behandelplan

Als u corona heeft, kunnen wij u begeleiden door middel van een telefonisch consult of beeldbellen. Zo kunnen wij u begeleiden bij de inname van voldoende energie en voedingsstoffen, ondanks de ziekte.

Hierdoor verlaagt u de kans op het ontwikkelen van ondervoeding. Wij kunnen u voedingspatroon ook aanpassen op uw klachten, zoals verminderde smaak en reuk en diarree.

Het behandelplan na corona is afhankelijk van uw situatie. Bij ondervoeding, een goed herstel en het verminderen van vermoeidheid is het nodig om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Wij kunnen u ook ondersteunen bij het creëren van een ritme in de dag, zoals de tijdstippen van uw maaltijden, uw slaapritme en de verdeling van uw energie over de dag.