Kinderen

Na de warme maaltijd, kregen wij als kinderen altijd een klein stukje chocola. Dit was traditie, mijn vader heeft dit van zijn moeder al mee gekregen. Chocola was ook iets bijzonders en lag niet zo maar op tafel.
Even een genietmomentje dat de hoofdmaaltijd afsluit.
Maar tot heden krijg ik deze gewoonte dan ook niet meer uit mijn systeem. De maaltijd is niet compleet – hoe vol ik ook zit- zonder iets zoets.
Maar ik mag er ook- zonder schuldgevoel- van genieten. Omdat ik samen met deze traditie ook geleerd heb verantwoorde keuzes te maken.
Het stukje chocola – mijn genietmomentje- past dus prima in mijn voeding.

De voedingskeuzes die wij voor onze kinderen maken, hebben een enorme invloed op hun gezondheid en eetgedrag op latere leeftijd. Wij hebben een grote verantwoordelijkheid, maar ook een mooie uitdaging ons kind het beste mee te geven: een gezond lichaam en genieten van gezond eten. 

Gezonde voeding legt de basis voor de groei van uw kind.

Indicaties bij kinderen

Overgewicht
Ondergewicht
Voedsel allergieën
ADHD – hyperactiviteit
Astma
Maag- en darmklachten

Voedingscheck

Komt u alleen langs voor een voedingscheck? Graag controleer ik de voeding van uw kind op volwaardigheid. Om zo te beoordelen of hij of zij voldoende vitaminen, mineralen en voedingsstoffen inneemt, zodat het lichaam optimaal ondersteund wordt en gezond kan groeien.

Comments are closed