Skip to main content

Voedingsadvies en begeleiding

Het intakegesprek

Het eerste bezoek bij een van onze diëtisten is een intakegesprek van 60 minuten. Tijdens deze eerste kennismaking worden uw hulpvraag, verwachtingen en wensen besproken.

Voedingsadvies

Afgestemd op uw hulpvraag, wensen, huidige voedingspatroon en uw unieke situatie wordt er in samenspraak een persoonlijk dieet opgesteld. U ontvang het dieet en aanvullende informatie binnen drie dagen.

Vervolggesprekken

De vervolgconsulten duren tussen de 20 en 30 minuten. Tijdens de vervolgconsulten zal er worden gekeken naar de voortgang met het dieet en/of de nieuwe leefstijl. De inhoud van het vervolgconsult wordt afgestemd op de persoonlijke hulpvragen en doelen.

Lees hier meer over de intake en vervolggesprekken.

E-consult

Het is mogelijk om de intake en/of de vervolgconsulten online te voeren. De consulten kunnen telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden.

Lees hier meer over e-consulten.

Specialisaties

Onze diëtisten Karen, Ingeborg en Laura hebben de 4-jarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond. Onze diëtist Maren heeft haar wetenschappelijke opleiding tot diëtist aan de Universiteit van Stellenbosch afgerond.

De diëtisten bij Focus Voeding zijn allemaal kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Dit houdt in dat onze diëtisten iedere vijf jaar moeten aantonen dat ze voldoende werkervaring hebben opgedaan en voldoende bij- en nascholing hebben gevolgd. Zo blijft onze kennis en vaardigheden actueel.

De wetenschappelijke inzichten over voeding ontwikkelen zich continue. waardoor het belangrijk is dat diëtisten zich ook ontwikkelen. Onze praktijk is gespecialiseerd in de onderstaande onderwerpen.

Lees hier welke post-hbo’s en nascholingen wij hebben gevolgd.