Skip to main content

Zwangerschap (voor, tijdens en na)

Als u een zwangerschapswens heeft of zwanger bent, is het extra belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Als je zwanger wilt worden, kan je door meteen al gezonde keuzes te maken u lichaam goed voorbereiden. Hierdoor creëert u de beste basis voor een goede zwangerschap en een gezond kind.

Een gezond gewicht is gunstig voor de vruchtbaarheid tijdens het zwanger worden en tijdens de zwangerschap. Wij kunnen u begeleiden bij gewichtsafname voorafgaand aan de zwangerschap.

Het behandelplan

Tijdens de zwangerschap kunnen wij u begeleiden om voldoende en niet te veel aan te komen tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap mag u meer eten dan voorheen, maar helaas eet u niet voor twee. Tijdens de zwangerschap zijn een aantal voedingsstoffen extra belangrijk, zoals foliumzuur en vitamine D.

U kunt ook bij ons terecht voor behandeling van zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en darmklachten. Door een aangepaste voeding kunnen u klachten worden verminderd.

Na de zwangerschap kunnen wij u bijvoorbeeld begeleiden met een volwaardig voedingspatroon tijdens borstvoeding. Er kan ook worden gewerkt aan gezond afvallen een gezonde voeding voor uw baby.

Zwangerschap