Skip to main content

Eetstoornis

Bij een eetstoornis is er sprake van een stoornis in het eten en denken over eten. Er wordt veel aandacht gegeven aan het gewicht en de voeding.

Er zijn diverse vormen van eetstoornissen, zoals boulimia nervosa, orthorexia, anorexia nervosa en de eetbuistoornis binge eating disorder.

De een wil extra controle over het voedingspatroon en de ander verliest juist de controle. Voor iedereen is het anders. Het kan ook gebeuren dat iemand van de ene eetstoornis beland naar een andere eetstoornis.

Wij helpen graag jouw relatie met eten te herstellen.

Wij bieden ook begeleiding aan als u in het verleden een eetstoornis heeft gehad. Zo kan het bijvoorbeeld moeilijk zijn om op een gezonde manier af te vallen, als u vroeger een eetstoornis heeft gehad. Te veel bezig zijn met voeding kan ervoor zorgen dat u terugvalt in uw oude gewoontes.

Focus voeding

Het behandelplan

Het behandelplan wordt aangepast op uw wensen en uw tempo. Het behandelplan kan gericht zijn op het aanleren van een gezonde relatie met voeding en/of het verminderen van de klachten door de eetstoornis.

Wij kunnen u ook begeleiden bij het leren van gestructureerd eten en het verminderen van eetbuien. Als u onder begeleiding bent bij een andere zorgverlener, kunnen wij samenwerken met uw zorgverlener. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de behandelingen elkaar versterken.

Als u in het verleden een eetstoornis heeft gehad en graag wilt aankomen, kunnen wij u begeleiden zodat de persoonlijke eetstoornis uitlokkende factoren voor u vermeden worden (zoals het maken van een voorbeelddagmenu).