Allergieën & Intoleranties

Allergieën

Bij een voedingsallergie komt er een lichamelijke reactie op specifieke eiwitten uit een voedingsmiddel. Dit kan ook optreden wanneer er een andere allergie aanwezig is zoals hooikoorts. Het kan resulteren in maag-darmklachten, benauwdheid of huidproblemen zoals rode vlekjes, zwelling of open plekken rondom de mond. Om van de klachten af te komen dient het betreffende allergeen vermeden te worden. Daarnaast zal ook de volwaardigheid in het voedingspatroon behouden moeten worden om de gezondheid niet te schaden. Een hele puzzel waar wij als diëtist goed bij kunnen helpen!

Intolerantie

Bij intolerantie is het lichaam minder goed in staat om bepaalde voedingsmiddelen af te breken. Bijvoorbeeld een lactose-intolerantie, waarbij melksuikers onvoldoende worden verteerd. Er blijven sporen in het lichaam aanwezig waardoor klachten zoals winderigheid, kramp, diarree of verstopping kan optreden. Niet alleen de darmklachten maar ook vermoeidheid of humeurigheid kunnen hier door veroorzaakt worden. Herken je de klachten? Laat je voeding beoordelen en we gaan samen op zoek naar alternatieven.

Mijn specialisme zijn allergieën en intoleranties.
Het is soms een hele puzzel om met meerdere allergieën een volwaardig, smakelijk voedingspatroon op te bouwen, ik help u hier graag mee.

- Karen Brouwer , diëtist

Comments are closed